Lekker zoet bananen toetje! (zonder suiker!)

 

1 banaan
50 gram havermoutvlokken
40 gram rozijnen (liefst blanke rozijnen, anders sultana’s)
2 eetlepels crème fraîche (eventueel vervangen door lobbig geklopte slagroom of yoghurt)
2 eetlepels roomboter
flinke snuf kaneel

- Snij de banaan in plakjes van ongeveer een halve c.m. dik.
- Laat de boter smelten in een kleine koekepan. Bak daarin de banaan op middelmatig vuur tot deze bruin begint te worden.
- Voeg de rozijnen, havermoutvlokken en kaneel toe. Laat nog zo’n 3 minuten bakken terwijl je het geheel voorzichtig af en toe omschept met een spatel. Laat het niet zwart worden.
- Schep het geheel in een leuk kommetje.
- Schep de crème fraîche er bovenop.
- Eet meteen op en geniet ervan!

 


 

Ohja, ik had er natuurlijk geen creme fraiche of slagroom overheen (lactose). Als je wel soja mag lijkt mij soja vla (chocolade of vanille) ook erg lekker erbij! Hieronder mijn versie.